Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı Fiyatları

Tags

Kulak estetiği en sık kulak boyutunu küçültme ya da kepçe durumunu düzeltmek amacıyla yapılır. Plastik Cerrahide kulağın kepçesinin normalden daha fazla öne doğru kıvrık olması durumuna kepçe kulak veya yelken kulak (protruding ear) adı verilmektedir. Kulak kepçesindeki Y şeklindeki kıvrımın yetersiz gelişmesi ya da düz olası, genellikle temel sebeptir. Halk arasında kepçe kulağı bazen hatalı olarak büyük kulak olarak değerlendirirler. Oysa gerçek neden, kıvrım olması gereken bazı kısımların düz olması, bu nedenle kulağın baş ile daha fazla açı yaparak öne doğru kıvrık olması yani önden bakıldığında kulağın daha fazla görünmesidir. Kepçe kulak durumunu düzeltmek için kulak estetiği yapılır. Bu ameliyatta kulak arkasından girilerek kıkırdak törpülenir ve özel dikişlerle arkaya doğru kıvrık şekil verilir.

Kulak Estetik

Çocukluk çağındaki kişiler uygun donanımlı bir hastanede, genel anestezi altında, lokal anestezi ile uyumlu olabilecek yaşta ise hastamız lokal anestezi altında ameliyat edilebilir. Kepçe kulak estetiği, her bir kulak için yaklaşık yarım saat sürer. Ameliyat, kulak kepçesinin arka tarafından yapılır, kulak kıkırdaklarının olması gereken kavisli hatları inceltilerekya da zayıflatılarak kıvrılması kolay hale getirilir ve kalıcı iç dikişler ile yeni bir şekil verilerek, kulak kepçesi arkaya doğru yaklaştırılır. Kulak arka yüzündeki kesilen yer kendi kendine eriyen gizli dikişler ile kapatılır, deri üzerinde dikiş olmaz. Bu nedenle dikişleri almaya gerek yoktur. Ameliyat olduğunuz aynı gün evinize gidebilirsiniz. Kulak 3 gün boyunca sargılı olarak kalır. Bandaj sargısı açıldıktan sonra duş alınabilir. Ameliyatın ardından kulakta morarma ve ödem (şişlik) olabilir, bu durum 7–10 gün içinde azalarak kaybolur. İlk 3 ay boyunca kulağı darbelerden korumak gerekir.

Bazen de doğuştan kulak kepçesi hiç oluşmaz ya da sadece kulak memesi mevcuttur. Bu duruma mikrotia denir. Bu durumda kulak rekonstrüksüyonu ameliyatları yapılır. Genellikle kulak rekonstrüksüyonu hastanın kendi dokularını kullanarak ya da beraberinde bazı suni maddeleri (protez) kullanarak yapılır.

Kulak gelişiminin büyük kısmı (% 80) 5–6 yaşa kadar tamamlanmaktadır. Bu nedenle eğer istenirse çocuk okula başlamadan kulak estetiği ameliyatı yapılabilir. Ancak bu yaşlarda kulak estetiği ameliyatının genel anestezi altında yapılması gerekecektir. Ameliyatın küçük yaşlarda yapılması özellikle çocuğun ruhsal durumunda oluşabilecek olumsuzlukları önleyebilir. Ancak kulak estetiği ameliyatının daha ileri yaşlarda da yapılması mümkündür. Bu durumda ameliyat lokal anestezi ile yapılmaktadır. Ayrıca her yaşta kepçe kulak ameliyatı (otoplasti) yapılabilir. Otoplasti ameliyatı burun estetiği ameliyatı ile birlikte ya da ayrı yapılabilir.

Otoplasti ya da kulak estetiği ameliyatı konusunda günümüze kadar çok değişik teknikler ortaya atılmıştır. Halen de her cerrah farklı metodlar uygulamaktadır. Ancak kanımca ameliyatın arka taraftan yapılması kalacak izin saklanması yönünden daha uygundur. İşlem sırasında kıkırdak zarı kaldırıldığı için, bu zardan iyileşme devresinde kulağın yeni şekline göre kıkırdak kalınlaşır ve kulak şekli kalıcı olur.
Günümüzde ameliyatsız kepçe kulak tedavisi de yapılmaktadır.



Kepçe kulak sorununa son derece çağdaş ve yenilikçi bir çözüm sağlayan lazerle kepçe kulak estetiği, pratik uygulamasıyla kepçe kulak deformitesinden kurtulmaya olanak sağlar. Sadece estetik bir problem yaratan kepçe kulak sorunu, hangi yaşta olursa olsun, kişilerin özgüvenini sarsan bir durumdur. Kliniklerimizde kepçe kulak sorununu ortadan kaldırmak için uyguladığımız kepçe kulak ameliyatı ve iple kepçe kulak ameliyatının yanı sıra, çağdaş teknolojilerden faydalanarak, hastaya maksimum avantaj sağlayan lazerle kepçe kulak ameliyatı da yapmaktayız.

Genetik kökenli, aileden kalıtımsal olarak geçen kepçe kulak sorunu, kulağın olması gerekenden daha fazla açı yapmasından kaynaklanır. Kafatasına ortalama 1 cm uzaklıkta açı yapması beklenen kulaklarda, bu uzaklık fazla olduğu zaman kepçe kulak adı verilen anomali oluşmaktadır.

Yüzünüzün estetik görüntüsünü tamamlayan bir unsur olan kulaklarınızda bu tarz bir sorun yaşıyorsanız, lazer teknolojileri kullanılarak uygulanan, acısız, sargısız ve kanamasız lazerle kepçe kulak operasyonundan faydalanabilirsiniz.

Lazerle kepçe kulak operasyonu nedir?

Lazerle kepçe kulak operasyonu, Son teknoloji bir cerrahi operasyondur. Klasik kepçe kulak ameliyatında yapılan kesiler lazer teknolojisiyle yapılır. Bundan dolayı kanama olmaz ve kesi izi kalmaz. Ayrıca kulak kıkırdağının çok daha iyi sonuç verebilmesi için, sert açılı kıkırdak doku lazer teknolojisi ile yumuşatılır ve kıkırdağa doğru açının verilmesi sağlanır. Böylece kepçe kulak sorunu geçici değil, ömür boyu çözülmüş olur.

Lazerle kepçe kulak operasyonu nasıl yapılır?

Genel anestezi ya da tercihe göre lokal anestezi altında uygulanabilen lazerle kepçe kulak operasyonu, kulak arkasına lazerle atılan kesi ile başlar. Kulağın kepçelik durumuna göre yine lazerle kıkırdak doku yumuşatılır, gerekiyorsa kepçeliği artıran diğer komşu dokulara da lazerle işlem yapılarak doğru açı konumlandırılır. Fazlalık doku alınır, fazla gelişmiş kısımlar uzaklaştırılır. Açının konumlandırılması için ayrıca içeriye dikiş de atılır ve yine lazerle kesi kapatılır.

Lazerle kepçe kulak operasyonun avantajları nelerdir?

Lazerle kepçe kulak operasyonun en büyük avantajı, hastaya iyileşme döneminde büyük kolaylık sağlayarak, son derece kısa ve yoğun olmayan bir nekahet süresi yaşatmasıdır. Hastadan, operasyondan sonra sadece bir saç bandı takması ve birkaç gün bölgeyi dış etkenlere karşı koruması istenir. Dikiş ve neşter kesisi yapılmadığı için pansumana gerek yoktur. Hasta, iyileşme döneminde kan kaybı yaşamadığı için morarma veya şişlik olmaz ya da minimal düzeyde bir seyir gözlemlenir. Tüm bunlar hastanın bir an evvel toparlanmasını ve sosyal hayatına dönmesini sağlar. Son derece risksiz ve sağlıklı bir şekilde uygulanan lazerle kepçe kulak operasyonu, haftalarca süren iyileşme süreciyle ya da pansuman ve dikiş kontrolü gibi ekstralarla uğraşmadan kepçe kulak sorununu pratik bir şekilde çözer.

Uygulama Sonrası Süreç Nasıl Olur ?

5-7 gün sargı süreci olur. Sargı alındıktan sonra 20-30 gün geceleri saç bandı takması gerekir.

Kepçe kulak deformitesi, normal anatomik pozisyonun aksine, kulak kepçesinin öne doğru kıvrık olması durumudur. Kepçe kulak çocuklarda önemli psikososyal, duygusal veya davranışsal sorunların kaynağı olabilen sık karşılaşılan bir problemdir. Doğumsal kulak deformiteleri arasında en sık görülenidir. Kepçe kulak operasyonları güvenli işlemlerdir. Kepçe kulak estetiğinde kulağın sadece dış kısmına müdahale edildiğinden işitme ile ilgili bir sorun yaratmaz.


OPERASYON YAŞI

Kulak kepçesi gelişimini yaklaşık 6 yaş civarında tamamlar. Önerilen kepçe kulak estetiği için en uygun dönem okul öncesi dönemdir. Okula başlama çağında çocukların iletişim kurduğu arkadaş çevreleri genişler ve bu dönem çocuklar için çok kırılgan ve hassasdır. Kulak görünümleri ile alay edilmesi ve lakap takılması gibi durumlardan etkilenirler. Bu durum özgüven eksikliğine neden olabilir ve ileri yaşlarda kulaklarını saçları ile saklama ihtiyacı hissedebilir. Estetik kulak operasyonu daha sonra ki her yaşta da düzeltilebilir.

OPERASYON ÖNCESİ GÖRÜŞME

Görüşmede öncelikle sizin şuan ki kulağınızda şikayetleriniz ve operasyon sonrası beklentiniz değerlendirilir.

Kulağınızın 6 değişik açıdan fotorafı çekilip operasyon sonrası muhtemel görüntüsü hakkında size bilgi verilir

Ameliyat edilmiş kepçe kulakların, operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları gösterilir.

Operasyona karar verdiğinizde asistanım size uygun operasyon gününü planlar.

OPERASYON ZAMANINA HAZIRLIK

Aspirin ve türevi ilaçlar operasyondan bir hafta önce kesilir. (Sürekli kullandığınız ilacı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz.)

Sigaranın operasyon öncesi ve sonrası bir süre kullanılmaması önerilir.

Bayanların o tarihte mens olması durumunda, operasyon olmasında bir mahsuru yoktur.

Operasyon günü hastaneye gelirken makyaj yapmayın, saç jölesi kullanmayın, rahat kıyafet giyin, takılarınızı evde bırakın.

Operasyondan yaklaşık bir saat önce hastanede olunmalı.

Rezerve edilmiş odanıza geldiğinizde isterseniz size ağızdan bir ilaç verilecek ve bu sizi rahatlatacaktır.

OPERASYON TEKNİĞİ

Ameliyatsız İple Kepçe Kulak Estetiği; Bu kulak deformasyonu fazla olmayan, uygun hastalara yapılması gerekir. Basit ve kolay bir yöntemdir. Genellikle güven verici ve sağlam bir işlem değildir. Kesin, sağlam ve etkin bir sonuç almak için kıkırdak şekillendirme yaparak onarılması daha güvenilir bir seçenektir.

Kepçe Kulak Estetiği; Kulağın görünen yüzeylerinde dikiş izi oluşturulmaz. Kulak arkasından yapılan yaklaşık 3 cm kadar dikey kısa bir kesi ile bu operasyon geçekleştirilir. Kıkırdağa istenilen şekillendirme yapılıp kalıcı dikişler ile sabitlenir. Kulak derisi eriyen dikişlerle dikilerek kulak sargı ile sarılır. Eriyen dikiş kullanıldığından, dikiş alınmasına gerek kalmaz.

ANESTEZİ TÜRÜ

Lokal veya Genel anestezi altında uygulanır.

OPERASYON SÜRESİ

Kulaktaki deformiteye bağlı olarak 30 dakika –2 saat arasında değişir

İYİLEŞME SÜRECİ

Operasyon olduğunuz gün evinize dönebilirsiniz.

Lokal anestezinin etkisinden dolayı operasyon sonrası yaklaşık 4 saat ağrı olmaz, sonrasında hafif bir ağrı hissedersiniz ve günlük yaşantınızı etkileyecek düzeyde değildir. Buda verdiğimiz ağrı kesiciler ile sizi rahatlatır.

Hastanın kulağına 3 gün arasında sargı uygulanır, daha sonra 2 hafta travmalardan korunmak amaçlı bir tenisçi bandı ya da saç bandı ile dolaşması önerilir.

3-5 gün sonra normale yakın bir halde sokağa çıkabilir günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Operasyon sonrası 4. günde ılık kısa süreli duş yapabilirsiniz.

Operasyonda eriyen dikiş kullanıldığından alınacak dikişiniz olmayacaktır.

Kepçe kulak operasyonu sonrasında kulak hafif şişebilir ve renk değişimi oluşabilir. Bunlar birkaç günde geçecektir.

Hafif tempolu sizi yormayan egzersizler operasyondan iki hafta sonra yapabilirsiniz.

3 ay kulağınızı travmalara karşı korumanız önerilir.

3. haftadan sonra kulağınızın yeni şeklinin farkına daha iyi varır, saçlarınız ile gizleme ihtiyacı hissetmez ve keyfini çıkarmaya başlarsınız.

Kepçe kulak estetiği, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzelten, özgüvenini arttıran ve yaşama daha bağlı hale getiren bir operasyondur.