Bu makalemde bir çok kişinin başına gelen ve gelebilecek dilde beyazlık oluşumu neden ortaya çıkar anlatmaya çalışacağım. Dildeki beyazlık nedenleri oldukca fazladır. Sağlıklı bir dilin görüntüsü pembe renktedir. Evet dilin üst bölgesi küçük nodüller ve papillerden oluştuğu için bakteri oluşumuna müsayit bir yapısı vardır. Bu nedenle yediğimiz gıdaların kalıntıları dilimizdeki dokuların arasına yerleşir ve iltihap oluşumuna neden olur. Dilde iltihap oluşması sonucu dilde beyazlık oluşur.
Dildeki beyazlık ciddi hastalıkların belirtiside olabilmektedir basit enfeksiyon belirtisi olsada bu durumu ciddiye almak gerekir.
Dilin üzerinde oluşan bakteriler mantara dönerek daha tehlikeli olabilir. Dilde oluşan mantar zamanla bir çok organa yayılabilir. Diş etlerine bulaşan mantar bademciklere vede boğazın arka tarafına kadar yayılabilmektedir. Sadece ağız kuruluğu ve yemek artıklarından bulaşan bakterileri neden olarak saymak doğru değildir. Ateşli hastalıklar, alkol, sigara, vücutta oluşan enfeksiyonlar, maya enfeksiyonu, kalp hastalığı ve aşırı baharatlı yiyecek tüketmekte dilde beyazlığa neden olan faktörler arasındadır.
Dilde beyazlık oluşumunun önüne geçmek için hindistan cevizi yağı ile doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını çorba kaşığı kadar ağzınızda 10 dakika gibi bir süre bekleterek tükürün. Sonrasında ılık suyla ağzınızı yıkayınız ve ardından dişlerinizi fırçalayınız. Bu yöntem ağızdaki bakteri oluşumunu engelleyecektir.
Dildeki beyazlık ciddi hastalıkların belirtiside olabilmektedir basit enfeksiyon belirtisi olsada bu durumu ciddiye almak gerekir.
Dilde beyazlık neden olur?
Evet dilde beyazlık ve yanma: Ağızın kuru kalmasından kaynaklanan bir neden olmakla ve dehidrasyon en yaygın belirtisidir. Kuru bir ağızda bakteriler kısa sürede ürer ve hızla iltihap oluşumuna neden olur. Bu nedenle diş fırçalama işlemi esnasında dilide fırçalamak beyaz dil oluşumunu engellemektedir.Dilde beyazlık nasıl geçer?
Tedavi için öncelikle uzman bir hekime gidilmesi daha sağlıklıdır. İltihaplı beyaz dil ve oral pamukçuk bağırsaklardaki yararlı bakterilerin azalmasını işaret edebilir. Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin miktarını çoğaltmak içinde probiyotikli gıdalar tüketilmesi gereklidir.Dilde beyazlık oluşumunun önüne geçmek için hindistan cevizi yağı ile doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını çorba kaşığı kadar ağzınızda 10 dakika gibi bir süre bekleterek tükürün. Sonrasında ılık suyla ağzınızı yıkayınız ve ardından dişlerinizi fırçalayınız. Bu yöntem ağızdaki bakteri oluşumunu engelleyecektir.