HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR İLK HAFTA

Hamilelik sanıyorum doğru zamanda ve doğru koşullarda olduğu zaman her kadının yaşamak istediği bir duygudur. Bu nedenle evli, çiftler evlendikten bir süre sonra çocuk sahibi olmak isterler.
Kimi kısa zamanda bu şansa erişirken kimisi bunun için beklemek hatta zaman zaman tedavi sürecini de yaşamak zorunda kalır.

Peki hamile kalıp kalmadığını anlamanın ilk belirtileri nelerdir? ve hamileliğin ilk belirtileri ne zaman başlar?

HAMİLELİK BELİRTİLERİ İLK HAFTA

1)    Adet gecikmesi: Hamileliğin ilk ve en temel belirtisi geciken adet veya regl durumudur. Ya da bazı kadınlar hamilelik döneminde normal âdet kanamasından daha az ve daha açık renkte bir kanama durumu yaşayabilirler. Bu durum hamileliğin muhtemel habercisidir.
2)    Göğüslerde hassasiyet: Hamileliğin ilk haftalarında ortaya çıkan en önemli belirtilerden ikincisi de göğüslerde oluşan hassasiyet durumudur. Hamilelikle birlikte göğüslerde şişlik ve ağrı durumu başlar. Kadınlar gebelik sürecine girmeleriyle birlikte göğüsler süt üretmeye ve emzirme sürecine hazırlanmaya başlar. Bu nedenle göğüste şişlik, ağrı ve hassasiyet durumu oluşur. Bazı kadınlarda göğüs uçlarında renk değişikliği de yaşanmaktadır.

3)    Yorgunluk: Bir diğer erken hamilelik belirtisi de bir anda ortaya çıkan erken yorulma durumudur. Yaptığınız en ufak bir işte dahi çabucak yorulma durumu ortaya çıkar. Yatağa daha erken girme durumu veya yataktan kalkarken zorlanma yaşanır.

4)    Sık sık tuvalete çıkmak: Hamileliğin ilk dönemlerinde ortaya çıkan diğer bir belirtide sık tuvalete çıkma durumudur. Bu belirti etrafınızda bulunan kişilerinde dikkatini çekecek kadar sık bir hale gelir. Ve bu belirti dokuz ay boyunca da devam edebilmektedir.

5)    Mide bulantısı: Hamileliğin ilk başlarında yaşanan diğer bir durumda mide bulantılarıdır. Mideniz bir anda bulanmaya başlayıp hatta hiç beklemediğiniz bir anda kusabilirsiniz. Bazı kadınlar bunu yalnızca sabahları yaşarken bazı kadınlarda gün boyu sürebilmektedir.

6)    Kendini hamile hissetme durumu: Birçok kadın hamile olduğu kendisine söylenmeden kendini hamile hissettiğini belirtmektedir. Bu dönemde bir anda gelen duygu değişimi durumları, stres gibi hissiyatlar oluşması genel anlamda hamile olduğunuzun işareti olmaktadır. Ayrıca ruh halinde yaşanan duygu değişimi de diğer bir belirtidir.

7)    Baş dönmesi ve bayılma: Hamileliğin diğer ilk belirtilerinden biride baş dönmesi durumudur. Bu durum ayakta beklerken veya oturduğunuz yerden kalkma durumlarında yaşanabilmektedir.

8)    İştah açılması: İştah açılması veya zamansız bir meyve veya sebze aşerme durumu hamilelikte yaşanan diğer bir durumdur.

9)    Artan vücut ısısı: Bir anda vücut ısısının yükselmesine bağlı olarak gribal bir enfeksiyona yakalandığınızı düşünebilirsiniz. Ama bu yükselen vücut ısısı hamile olduğunuzun da göstergesi olabilir.

10)    Kokulara karşı hassasiyet: Eskiden sizi rahatsız etmeyen birçok koku yemek kokuları da dahil olmak üzere bir anda rahatsız etmeye başladıysa bu hamile olduğunuz işareti olabilir.

11)    Mide ekşimesi veya kabızlık: Hamilelikte yaşanan en büyük problemlerden biri olan mide ekşimesi ve kabızlık sorunudur. Böyle bir sıkıntı yaşamıyorken bir anda yaşamaya başladıysanız bunu da hamilelik belirtisi olarak kabul edebilirsiniz.