Ramazanda Nasıl Zayıflanır

Ramazanda Nasıl Zayıflanır 



Ramazan diyeti dışında diğer aylarda da vücudunuzda oluşan fazla yağlanmalardan kurtulmak için birçok çaba içine girdiğiniz olmuştur. Bunun için özellikle beslenmeye dikkat etmek ve tabi ki düzenli olarak spor yapmak en önemli etkenlerdir. Zayıflamak için kendiniz veya bir uzman tarafından hazırladığınız bir diyet programınız ve düzenli sporunuzu yaparken yıl içerisinde belirli vakitlerde bu programda değişiklik yapmak zorunda olabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi çok yakın zamanda karşılayacağımız olan ramazan yani oruçtur. Zayıflama sürecinizi aksatmamak için ramazan diyeti oluşturmalı ve bu süreçte normalden daha dikkatli olmalısınız. Ramazan diyeti normal diyetinizden farklı olabilir bunu sürekli çalıştığınız diyetisyeniniz ile ayarlarken aynı zamanda bizim sizlere paylaşacağımız programa da uyarak da yapabilirsiniz.
Ramazan ayının bu sene Temmuz ayına denk gelmesi oldukça sıcak bir zamanda oruç tutmamız gerekeceğini belirtiyor. Oldukça sıcak ve uzun olan bu günlerde kilo almamak ve zayıflama sürecine devam etmek istiyorsanız.. beslenmenize dikkat etmelisiniz. Genellikle Ramazan ayında beslenmede farklılıklar, öğün değişikliğinden dolayı besin seçimlerinde meydana gelen değişiklikler insan bünyesinde de değişmelere olanak sağlamaktadır. Bu nedenle ramazan diyeti hem zayıflamak isteyenler hem de kilosundan memnun olup da korumak isteyenler için oldukça önemli bir programdır. Ramazan diyeti sayesinde Ramazanda Nasıl Zayıflanır boyunca sağlıklı beslenerek hem kilo almamış hem de bünyenizi zorlamamış olacaksınız. Yaklaşık 15 saatlik açlığın verdiği iştah ile hızla ve fazla yediğiniz yiyecekler kilo aldırmanın yanında bünyesel olarak da vücut sağlığınızı olumsuz etkilemektedir. Sizlere anlatacağım ramazan diyeti sayesinde hem sahurda hem de iftar ve sonrasında sağlıklı ve yeteri kadar beslenerek kilonuzu korumuş ve sağlıklı bir şekilde oruç tutmuş olacaksınız.

Ramazan Diyeti ve Beslenme

Sahur Yemeği:

Özellikle kahvaltı yerine tüketim yapmamız gereken bu öğün, gün içerisinde dirençli kalmamızı sağlayacak önemli bir öğündür. Sizlere sunduğumuz seçeneğin her biri bir menüdür ve bunlardan herhangi birini seçerek sahur vaktinde ramazan diyeti içerisinde ilk öğün olarak tüketebilirsiniz. Ramazan diyeti içerisinde ikiden fazla öğün olduğunu göreceksiniz.
Yağsız kepekli tost (iki dilim kepekli ekmek arasında kibrit kutusu kadar peynir koyarak yapmanız önerilmektedir).
İçecek olarak bir bardak ayran, domates, salatalık, maydanoz ve sonrasında yatarken bir porsiyon meyve. (Meyve olarak muz, incir, üzüm ve kavun hariç diğer meyveleri tercih etmeniz önerilir).
Doyana kadar yiyebileceğiniz az sıvı yağda pişirilmiş sebze yemeği, salata, bir kâse diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek.
Haftada bir ve en fazla iki kez uygulayabileceğiniz bir menü olan bu menü içerisinde bir tabak pilav veya makarna, salata, bir kase diyet yoğurt bulunmaktadır.
Ramazanda Nasıl Zayıflanır  içerisindeki bu öğünümüz için sizlere sunduğumuz bu 4 menüden herhangi bir tanesini tercih ederek sahur vaktinde kahvaltı öğünü olarak tercih etmeniz mümkündür.

İftar Yemeği:

Ramazan diyeti içerisinde bulunan iftar yemeği menümüz öğlen yemeği yerine geçmektedir. Bu menümüz içerisinde normal iftar yemeği gibi yemek yemeniz önerilmemektedir. Sizlere anlatacağımız şekilde beslenmeniz gerekmektedir. Normalde iftar yemeğinde yediğiniz gibi beslenmeniz vücudunuzun oldukça zorlanmasını ve yağlanmanın artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle ilk aşamada bir bardak su ile orucunuzu açın. Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden olan pideyi sekiz dilime bölün ve bir dilimini bir kibrit kutusu kadar peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin ile tüketin. Ardından iftar için hazırlanan kâseden bir kase eğer doyma hissi oluşmasa iki kase tüketmeniz bu öğün için yeterli olacaktır. Ramazan diyeti iftar menümüz bu şekilde yapıldığında hem vücut fazla ve ağır yemeklerle zorlanmamış olur hem de fazla kalori almamış olursunuz.

İftar Yemeğinden 2 Saat Sonra:

İftar yemeğinden yani öğlen yemeği yerine tükettiğiniz menümüzden 2 saat sonra akşam yemeği yerine tüketebileceğiniz bu menümüz tamamen sizi doyuracak yiyeceklerle zengindir. Ramazan diyeti iftar yemeğimiz içerisinde sabit bir menü yoktur ve size belirlediğimiz kriterler ile öğününüzü rahatlıkla kendi başınıza hazırlayabilirsiniz.

                            Ramazan Diyeti Menüsü

1.Hafta: Doyana kadar yiyebileceğiniz etli ya da etsiz hazırlanan sebze yemeği ve 1 kâse diyet yoğurt

2.Hafta: İki gün boyunca az sıvı yağla pişirilmiş doyana kadar yiyebileceğiniz sebze yemeği ve 1 kâse diyet yoğurtÜç gün 100 gram ızgara et (tavuk veya ton balığı da tercih edilebilir) salata
Sonraki bir gün bir yumurta ile hazırlanmış menemen veya ıspanaklı omlet ve yarım kâse diyet yoğurt

2.hafta içerisindeki son gün ise barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi yemeklerin birinden bir tabak ve yarım kase yoğurt.

Not: Diğer haftalarda ise 2. Hafta programını uygulamanız mümkündür.

Ramazan diyeti iftardan sonraki bu menümüz ilk iki haftayı baz alınarak bir hafta aynı ikinci hafta ise belirlediğiniz günlerde değişik yemekler yiyebileceksiniz. Ramazan diyeti iftar menümüzden sonraki bu menüde 3. Ve 4 haftalar 2.haftamızdaki verdiğimiz menünün aynısı şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. En son öğünümüzden itibaren 2 saat geçtikten sonra bir porsiyon meyve salatası ve bir tane diyet bisküvi tüketebilirsiniz. Ramazan diyeti içerisinde bulunana tatlılar ise elma tatlısı, güllaç, muhallebi, 3 top dondurma, 1 kase puding veya 1 kase meyve salatası üzerine koyulmuş 1 top dondurma olabilmektedir. Tatlılarınızda kullandığınız sütün diyet olmasına dikkat etmelisiniz. Son olarak tükettiğiniz tatlıdan sonra sahura kadar bol su haricinde hiçbir şey tüketmeyin. Bu adımları uygulayarak hem dini açıdan hem de sağlık açısından çok verimli bir ay geçirmeniz dileğiyle herkese sağlıklı ve mutlu Ramazanlar.