KİLO ALDIRAN YİYECEKLER VE İÇECEKLER

Tags

Bugün sizlere kilo aldıran yiyecekler ve içecekler den bahsedeceğim. Bu yiyeceklerden bazıları yararlı bazıları ise zararlı olabilir. Ama bunların hepsinin ortak noktası ister isteyerek ister istemeden kilo almanıza yardımcı olduklarıdır.

Kilo aldıran yiyecekler

Bitkisel Yağlar: Zeytinyağı, palmiye, kanola, fıstık yağı ve soya yağı gibi yağlar kilo aldıran yağlar arasındadır. Bu yağlar yüksek kalori içermektedirler. Ve eğer kilo almak istiyorsanız düzenli olarak tükettiğinizde kilo almanız kaçınılmazdır.
Hayvansal Yağlar: Et ve balık yağları yüksek oranda kolesterol içeren besinlerdir. İçeriğinde bulunan yüksek kolesterol yüzünden tüketirken dikkatli olunmalıdır. Ama kilo almak için birebir ürünlerdir.

Fıstık Ezmesi: Birçoğumuzun bayılarak yediği fıstık ezmesinin bir yemek kaşığı 100 kalori içerir. Bu nedenle kilo almak isteyenler fazla fazla yiyebilirler ama eğer kilo almak istemiyorsanız bu yiyeceği yerken dikkatli olmalısınız.

Tahin: 100 gramı 595 kalori içeren pekmezin vazgeçilmezi olan tahin kilo almak için birebirdir.

Peynir: Yağ oranı oldukça yüksek olan peynirin kalsiyum ve protein açısından oldukça zengindir. Diyet listelerinde bir kibrit kutusu büyüklüğünde denmesinin sebebi de tamamen budur.

Kuruyemiş: Kuruyemişler oldukça sağlıklı besinlerdir. Fakat fazla tüketmek kilo almanın kaçınılmaz olduğunu söylemek gerekir. Şöyle ki 1 avuç badem 161 kalori içermektedir.

Bitter çikolata: Doktorlar en sağlıklı çikolatanın bitter olduğunu ifade ederler. Bunun nedeni de bitter çikolatanın aynı zamanda bir antioksidan olmasından kaynaklanmaktadır. Fakat bu bitter çikolatanın kilo aldırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Yani bitter yiyorum diyerek alacağınız kaloriden kurtulamazsınız. Tabi kilo almak istiyorsanız o başka.

Bunların dışında,

Yulaf ezmesi, Tam buğday ekmeği, yumurta, tereyağı, ananas suyu, kuru üzüm, kuru kayısı, esmer pirinç, keten tohumu yağı, Hindistan cevizi sütü, patates, elma suyu ve kuzu ciğeri sağlıklı ama kalorileri yüksek olup kilo aldıran besinler arasındadır.

Kilo aldıran içecekler

Meyve suları: Meyve suları doğal bir şekilde sıkılmış bile olsalar içlerinde bulunan şeker nedeniyle kilo aldıran içecekler arasındadırlar.

Süt: Oldukça yararlı olsa da özellikle tam yağlı olanların kilo aldırıcı özellikleri olduğu bilinmektedir. Hatta bu nedenle birçok diyet listesinde süt yer almamaktadır.

Enerji içecekleri: Enerji için içilen bu içeceklerin enerji vermeleri dışında kilo almak istemeyenlerin kesinlikle içmemeleri gereken içecekler arasındadır.

Alkollü içecekler: alkollü olan tüm içeceklerin midede şekere dönüştüğü bir gerçektir. Bu nedenle tüm alkollü içecekler kilo yapmaktadır. Bununla birlikte alkolsüz biranın da kilo yaptığı bir gerçektir. Hatta en çok kilo yapan alkollü veya alkolsüz içecek biradır.

Gazlı içecekler: Gazlı içecekler içeriğinde çok fazla şeker bulundurmaktadır. Bu nedenle özellikle gece yatmadan önce içilen gazlı içecekler bol miktarda kalori içerdiğinden fazlasıyla kilo yapıcıdırlar.
Şekerli kahve de yine bilinen kilo aldırıcı içecekler arasındadır.