KAFADA AĞIRLIK HİSSETMEK, BAŞ NEDEN AĞIRLAŞIR?

Tags

Birtakım nedenlere bağlı olarak gelişebilen başta ağırlık hissi ile birlikte karıncalanma hissi ilk etapta görülebilmektedir. Genel olarak ise kafada ağırlık hissetmek sinirsel olan sinir hastalıklarına bağlı yaşanmaktadır. Başta ağırlık hissi, karıncalanma hissi, başta ağrı, sancı gibi aniden ortaya çıkan durumlar günümüzde birçok kişinin şikâyetleri arasındadır. Bu tip bir şikâyet ürkütücü gelip beyin kanaması mı geçiriyorum düşüncesine itebilmekle birlikte çoğu kez daha farlı sebeplerden kaynaklanmaktadır.
Bu tip bir hissiyatın yanında bilinç kaybı, yüz çevresinde kızarma, mide bulantısı, kusma ve konuşma bozukluğu gibi durumlar da varsa ancak o zaman bir beyin kanaması geçirme olasılığı söz konusu olmaktadır.

Kafada ağırlık hissetmek  genel olarak psikolojik sorunların neticesinde biranda ortaya çıkmaktadır. Sinirsel sorunlar yüzünden oluşan başta ağırlık hissi ve onunla birlikte hissedilen karıncalanma hissi damarlardaki kanın pıhtılaşması sonucunda ve beyin kısa süreli oksijen almadığından dolayı gerçekleşmektedir. Zaman zaman ciddi yan etkilere de yol açabilmektedir.


Başta ağırlık neden olur?

Beyin uyuşması olarak bilinen ve halk ağzında başta karıncalanma ve ağırlaşma olarak ifade edilen sıkıntı en başta saçlı deride ağırlaşma ve karıncalanma hissi yaşatır. Sonrasında ise ense bölgesinin civarına doğru yayılıp tüm bölgeyi kaplar. Ense bölgesinde kendini gösteren ağırlaşma hissinin bu bölgeye geçmesinden önceki basamağı stres kaynaklı olduğu bilinmektedir. Kafanın arka kısmında meydana gelmekte olan kas spazmı sonunda uyuşma ve karıncalanma meydana gelmektedir.

Hipertansiyon: başta ağırlık, karıncalanma ve gerilme durumu yaşamasının en büyük nedenlerinden biri hipertansiyondur. Birçok kişi hipertansiyon tanısı koyulmadan önce bu sıkıntıyı fazlasıyla yaşamaktadır. Kafada ağırlık hissetmekle başlayıp enseye doğru yayılan bu ağrı hipertansiyon için kullanılan ilaçlarla birlikte sona ermektedir.

Kolesterol: Ayrıca yine kolesterol yüksekliği damar sertliklerine yol açabilmesi nedeniyle birçok bulguyu taklit ettiği açıklanmaktadır.

Nörolojik sorunlar neden olabilmektedir: Nörolojik sıkıntılar da kafada ağırlık hissedilmesine neden olabilmektedir. Kafada ağırlık hissi ile birlikte güç kaybı, hareket kaybı ve konuşma bozuklukları da yaşanıyorsa bu durumu nörolojik olarak değerlendirmek gerekebilmektedir.

Kan yağları: İlk etapta kolesterol başta gelmek üzere kan yağları ile ilgili birtakım belirtiler de başta ağırlık nedeni olabilmektedir.