Kepekli Ekmek Kaç Kalori ? Kepekli Ekmek Kilo Verdirir Mi?

Tags

Kepekli Ekmek Kaç Kalori ?


Bir adet normal kalınlıktaki kepekli ekmek, 30 gram ve 66 kaloridir. Normal kalınlıktaki bu dilim kepekli ekmekte 13.1 g. Karbonhidrat, 2.4 g. Protein, 0.4 g. Yağ, 0 mg. Kolesterol, 138.9 Sodyum, 76.8 Potasyum, 6.9 lt. Kalsiyum, 0.8 g. Demir bulunur. Kepek ekmeği öğle yemeklerinde olduğu gibi akşam yemeklerinde de rahatça tüketebilirsiniz. Kolay sindirimi sayesinde midenizde herhangi bir şişkinlik oluşumuna sebebiyet vermez. Bu bakımdan diyet yaparken yiyebilirsiniz.


Kalın bir dilimden oluşan kepek ekmeği ise 40 gram ve 88 kaloridir. Eğer yemeklerinizde ekmek tüketmeyi seviyorsanız tek bir kalın dilimden oluşan kepekli ekmeği tercih edebilirsiniz. Bu gibi kalın dilimden oluşan kepekli ekmekte; 17.5 g. Karbonhidrat, 3.2 Protein, 0.5 Yağ, 0 mg. Kolesterol, 185.2 mg. Sodyum, 102.4 mg. Potasyum, 9.2 lt. Kalsiyum ve 1 g. Demir bulunur. Faydaları arasında bu gibi özellikleri vardır. Normal ekmekten oldukça daha faydalıdır.


Kepekli Ekmek Kilo Verdirir Mi?

Kepek ekmek ve light ürünler, kilo aldırmaz sanırız. Kepek ekmeği­nin kalorisi, beyaz ekmeğe göre birazcık daha az olduğundan, kadınlar genel olarak kepek ekmek yemeyi tercih etmektedir­­. Lakin kepek ekmek ile beyaz ekmek arasın­da çok büyük bir kalori farkı yok­. “Nasıl olsa az kalorili” diyerek kepek ekmeği­ni çok yiyenler ise zayıfla­mak yerine tam tersi kilo alıyor­. Aynı şekil­de üstün­de light ibaresi bulunan yiyecek ve içeceklerin tüketimlerine de dikkat etmek gerekmekte­dir­­. Zira bu ürünlerin içinde şeker olmamasına rağmen  yağ, un, tuz gibi lezzet veren  öğeler bulunur­.