Ardıç Yağı Kremi Faydaları

Tags

ardıç yağı kremi kullanımı ve faydaları. 



Ardıçın Kökeni : Genel olarak Kuzey Avrupa ,Asya ve Amerika ‘da yetişen bu ağaç türü yüksek şifalı özelliklere sahiptir. Yapısı gereği ağrı kesici ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. Tibet ve Avrupada kolera ,ateş düşürme ve vücut lekelerinin tedavisinde yaygın bir kullanımı vardır .Ardıç ağacı iğne yaparaklı ağaçların göstermiş olduğu sayısız faydalara sahiptir .Vücut bağışıklığını güçlendirici ve ağrı kesici özelliğe sahiptirler. Ardıç Ağacı kremi , ardıç ağacını tohumlarının distilasyon yöntemi ile işlemden geçmesinin ardından ,içine faydalı diğer faydalı bitkilerin de katılmasıyla krem haline getirilir.


Ardıç ağacı boyu 10 metreye kadar çıkabilen bir mavimsi ve yeşilimsi  iğne yapraklı ağaçtır .Bu ağacın çok fark edilmese de dişi ve erkek türleri birbirinden farklıdır .Göze çarpmamasına rağmen erkek ve dişi ardıçların meyveleri farklıdır. Yuvarlak mavimsi mor renkte bir meyve verirler. Ağacın meyvesi ,gövdesi ,iğne yapraklarından yağ çıkarılabilir. 

ardıç yağı kremi ve faydaları.

Ardıç Yağı Kremi Faydaları ;  Hızlı emilen yapısı sayesinde  insan vücuduna hızlıca  nüfus eder ve etkisini kısa sürede gösterir . İğne yapraklı ağaçların özelliği ile ağrı kesici özelliği vardır. 

Spor yapan kişilerde ani travma ve kramplara etki ederler.

Temizleyici etkisi ile soğuk algınlığında yakalanmış bir kişide direk hastalığın ana kaynağını bularak etki eder.

İçeriğinde bulunan B3 Vitamini etkisi ile vücudumuzdaki damarları  genişleterek kan dolaşımını hızlandırır ve hızlı nüfuz etmesi ile bir sıcaklık oluşur ve ağrılara iyi gelir.

Doğada yetişen iğne yapraklı bitkiler kategorisine giren Ardıç Ağacı gibi bitkilerin eter yağları okaliptüs ve servi içermesi sebebiyle ; Öksürük ,Soğuk algınlığı ,şiddetli ve kronik bronşit ve sigara içenlerde arındırıcı bir etki gösterir.  Bağışıklığı güçlendirir , vücudu temizler, sinirsel gerginliği azaltır ve rahatlama sağlar.




   İçeriğinde bulunan zengin bitkisel extratlar cilde derinlemesine nüfuz ederek vücutta ısınma ve gevşeme etkisi yaratır. Bu sayede eklem yerlerini, kasları ve ağrı olan bölgeleri rahatlatarak zaman içerisinde ağrıyı dindirir.

   Vücutta toksinlerin birikmesi ile romatizma, artrit, gut ve böbrek taşı gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Ardıç yağı kan dolaşımını arttırararak vücuttan ürik asit gibi toksinlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olmaktadır.

   Geçmişte savaşlarda ve atletizmde yaralanan hastaların tedavisini hızlandırmak adına ardıç yağı kullanılmaktadır. Günümüzde ise bel fıtığı, boyun fıtığı, eklem ve kas ağrılarında, romatizmalarda ardıç yağı ve kremi kullanılmaktadır.

   Yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur ve enfeksiyon riskini en aza indirir. Akne, egzama, deri hastalıkları gibi rahatsızlıklarda yardımcı bir üründür.

   Kullanılması zararlı, alkol ve uyuşturucu özelliği olan maddeler, hayvansal katkı maddeleri ve paraben içermez.

Ardıç Yağı Kremi Kullanımı

   Ardıç Kremini ağrıyan bölgeye ve çevresine, eklemlere, kaslara direkt masaj yapılarak uygulanmaktadır. İstenilen sonucu almak için günde 2 kez uygulayınız. Uygulanan bölgeyi streç yardımı ile sarabilir ve etkisini arttırabilirsiniz.

   Çınar yaprağını ise günde 2 kez 1 su bardağı sıcak suya 1 tutam atılarak 1 dakika en düşük ısıda kaynattıktan sonra ocaktan indirelim. Daha sonra 3 dakika demleme için beklettikten sonra süzüp içebilirsiniz. Her seferinde taze şekilde içilmelidir.