SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN NELER YAPMALIYIM? SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Evet teknolojinin ilerlemesi, insanların çoğalması ve yeşilliklerin azalması gibi bir çok faktör insan sağlığını etkilemektedir. Dünyamız giderek betonlaşmakta, betonlaşan büyük şehirlerde hayat sağlıksız sürmekte nedeni ise sayamayacağımız kadar çoktur. İsterseniz bir kaç örnek verelim; Otomobil egzoz dumanları, baca dumanları, betonlaşan sokaklardan havaya kalkan tozlar ve organik olmayan besinler gibi kısaca bir kaç örnek vermiş olduk.
Peki sağlıklı yaşam için neler yapmalıyız? aynı zamanda sağlıklı olmak için neler yapmalıyım sorusunada maddeler halinde kısaca cevap verelim. Öncelikle sağlık ne anlama gelir? sağlık ne demek kısaca özetleyelim.

Sağlık: Sıhhat demektir.
Sağlık: Afiyet demektir.
Sağlık: Vücudun hastalıklara yakalanmaması yani hastalıklardan uzak durması demektir.

Sağlık kavramını daha bir çok maddeyle anlatmak mümkün fakat yazımı fazla uzatmayıp sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri sizlere açıklayacağım.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Dengeli beslenmeli, spor yapmalı, temizliğe önem vermeli ve sağlığımızı etkileyebilecek her türlü etkenlerden uzak durmalıyız. Sabahları kahvaltı yapmadan evden çıkmamalıyız kahvaltıyıda sabah saatlerinde yapmalıyız. Yemek öğünlerini atlamamalıyız her gün düzenli olarak 3 öğünde yeme ihtiyacını sağlıklı besinler tüketerek yemeliyiz. Hijyene önem vermeliyiz en basiti elmayı yemeden önce mutlaka yıkamalıyız. Pazardan ve manavdan alınan sebze ve meyveleri tüketmeden önce yıkamalıyız ki zararlı bakterilerin vücudumuza girmesini engellemiş oluruz.

Spora biraz daha önem vermeliyiz. Çünkü çoğu kişi spor yapmaktan erinir spor deyince aklımıza ne geliyor? koşmak mı ya da futbol maçı mı? hayır sadece yürüyüş yaparak bile spor yapabilirsiniz. Evinizde yapacağınız egzersizlerde spor yapmaktır. Ayrıca şunu belirtmeden geçemiyecem sağlıklı yaşam için mutlaka alkol ve sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmak gerekir.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN NELER YAPMALIYIM?

Maddeler halinde sizlere sağlıklı yaşamın sırlarını özetlemek istedim umarım beğenirsiniz.

*Öncelikle yağlı besinlerden uzak durmalıyım.
*Yemek yerken aşırıya kaçmamalı tıka basa yememeliyim.
*Abur cuburlar yerine sağlıklı gıdaları tercih etmeliyim.
*Her sabah kahvaltı yapıp evden çıkmalıyım.
*Sebze ve meyve tüketimine önem vermeliyim ki yeşillikler sağlıklıdır.
*Kişisel ve çevre temizliğimize önem vermeliyim.
*Stres yapacak işlerden uzak durmalıyım ki her hastalığın başı strestir.
*Düzenli uyumalıyım günde en az 8 saat uyumalıyımki aksi halde vücudum uykuyu almadığı için ortaya sağlık sorunları çıkacaktır.
*Spor yapmaya düzenli olarak özen göstermeliyim.
*Gün boyunca hareketli bir yaşam geçirmeliyim aksi halde vücudum hareketsiz kalarak hastalıklara yenik düşebilir.
*Haftada bir kez yeşil bir ortama gitmeliyim doğayla iç içe olmam sağlığım için iyi gelecektir.
*Son olarakta yine belirteyim alkol ve sigaradan uzak durmalıyım aksi halde ilerde sağlığım bozulacaktır.

Evet değerli okuyucum benim alklıma gelen bu kadar fazlada yazıyı uzatmak istemedim sizlerinde yorumları olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.