KARBONATLI SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Tags

Bugün sizlere özellikle biz hanımların evlerinde sevdikleri için hazırladıkları kekleri, kurabiyeleri, poğaçaları kabartmak için kullandıkları karbonattan bahsetmek istiyorum. Bu yazımızı okuduğunuzda karbonatın tek yararının hamur kabartmak olmadığını görüp eminim ki bu duruma çoğunuz çok şaşıracaksınız. O halde gelin karbonat suyunun faydalarını birlikte inceleyelim,

Karbonatlı suyun faydaları

Karbonatın bilinen en büyük özelliği aynı zamanda müthiş bir temizleyici olmasıdır. Bu yüzden çamaşır makinenize deterjanla birlikte karbonat koymak çamaşırlarınızın daha iyi temizlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca mutfak tezgâhlarından tutunda lavabolara kadar her yerde karbonatın temizleyici özelliğinden faydalanabilirsiniz.
Temizleme özelliği dışında müthiş bir koku giderici olan karbonatı dolaplardaki ve oda içerisinde birçok nedenden dolayı oluşmuş kötü kokularını gidermek veya kötü kokuların oluşumunu engellemek için kullanabilirsiniz. Üstelik bunun için az miktarda karbonat yeterli olacaktır.

Yine ağız, diş sağlığı ve ağızdaki kötü kokuları gidermek konusunda da karbonattan faydalanabilirsiniz. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra fırçanızı bir parça karbonatla fırçaladığınızda hem daha parlak ve beyaz dişlere sahip olacağınız gibi aynı zamanda ağızda oluşan bakterilerin yok edilmesini de sağlar. Bu sayede ağız kanserine de engel olmaktadır. Ayrıca yine karbonatlı su ile ağzınızı çalkaladığınızda da yine ağzınızda oluşan bakterileri yok edebilirsiniz. Özellikle bademcik sorunu yaşayan kişiler bu uygulama sayesinde bademcik sorununu ortadan kaldırabilirler.

Sağlık açısından bir diğer faydası da hazımsızlığa ve şişkinliğe iyi gelmesidir. Yemek yedikten sonra eğer sizde hazımsızlık ve şişkinlik problemi yaşıyor ve ağrı çekiyorsanız bunun için bir bardak suyun içerisine bir miktar karbonat açıp içtiğiniz takdirde bu sorundan kurtulursunuz. Karbonatlı su midede oluşan şişkinlik ve hazımsızlığı ortadan kaldırır. Fakat fazla tüketimi mide ülserini ortaya çıkarıp zarar verebilir. Bu nedenle fazla tüketmekten kaçınmalısınız.

Karbonatlı suyun bir diğer yararı da saçlarımız konusundadır. Özellikle saçlarında kepek oluşumundan muzdarip kişiler size tavsiyem saçlarınızın son durulama suyuna bir miktar karbonat atıp saçlarınızı bu suyla durulayın. Ve bir süre kepek mi o da neymiş mucizesine tanık olun. Üstelik bu uygulama saçlarınıza canlılık da kazandıracaktır.

Saçlarınızın için faydalı olan karbonat suyu cildinize de elbette faydalı gelecektir. Karbonat suyu cildiniz için doğal bir peeling aracıdır. Karbonat suyunu cilt üzerine dairesel hareketlerle hafif masaj yaparak sürdüğünüz takdirde cildinize peeling yapmış olursunuz. Üstelik bu sayede cildiniz altında bulunan hücreleri harekete geçirerek cildin daha iyi görünmesini de sağlamış olursunuz.

Son olarak fazlasının kesinlikle zarar vereceğini söylemek istiyorum. Günde en fazla bir litre içine eklenen bir çay kaşığı karbonattan iyice çalkalanarak hazırlanmış olarak içilmelidir. Karbonat suyunun fazlası tansiyon yükselmesine ve kalp çarpıntısına neden olabilmektedir.