Büyü Diye Birşey Var mıdır-Nihat HATİPOĞLU?

Sizlerden Gelen Sorular : Kuranda büyü var mıdır?,Büyü diye birşey varmı nihat hatipoğlu?,Büyü var mıdır diyanet?,Büyü var mıdır Nihat HATİPOĞLU,Büyü gerçekten varmıdır?
Büyü Diye Birşey Var mıdır-Nihat HATİPOĞLU?
Prof.Dr. Nihat HAİPOĞLU'nun sunduğu bir programda “büyü diye bir şey varmıdır” sorusuna yanıt olarak; “Büyü vardır ama yapmakta yaptırmakta yanlıştır. Büyü yapmak İslamiyet’e aykırıdır. Güç Allah’ın elindedir. Büyü sihir başkalarının aleyhine yapılan bir şeydiri,bu yüzden büyü vardır ama yapılmamalıdır. İnsanlar buna tevessül etmemelidir. İki affedilmeyen günah vardır; bulardan birincisi Allah’a inkar, ikinciside de kul hakkıdır. Büyü yaptırmak her ikisine de giriyor. Büyü yaptırmak affedilmeyecek günah oluyor. Büyüyü bozmak için yapılan da büyüdür. Bunlara bulaşmamak insanoğlu için en hayırlısıdır. ” demiştir.

Dinimiz, sihir ve büyü yapmayı, insanların arasını bozmak ve zarar vermek için muska yazmayı, en büyük günahlardan biri sayıp yasaklar.

Dinimiz, sihrin varlığını inkar etmemiş, fakat tevhid inancına zarar verdiği, kontrolü mümkün olmadığı ve genellikle kötüye kullanıldığı için yasaklamıştır. Kur’an’ın ifadesiyle eski bir medeniyet merkezi olan Bâbil halkından bazı insanlar ilham yoluyla Hârut ve Mârut isimli iki melekten birtakım gizli bilgiler ve hârika şeyler öğrendiler.
Bu melekler, insanları uyarıyorlar ve, “Biz ancak sizi denemek için gönderildik. Sakın sihir yapıp da inkarcı olmayın” demeden kimseye bir şey öğretmiyorlardı. Fakat bu uyarılara rağmen insanlar, meleklerden aldıkları bu bilgileri sihir yolunda kullanmaya başladılar. Zaman içinde başkalarına da öğreterek sihir ve büyüyü yaygın hale getirdiler.Günümüzde icat edilen atom enerjisi,elektrik enerjisi,kimyasal tepkimler ve nükleer enerji gibi insanlığın faydasına yönelik bilimsel verilerin daha sonraları savaşlarda kullanılması gibi…

Bakara Suresi 102. Ayeti şöyledir: “Ancak şeytanlar küfre sapmıştı; insanlara büyüyü öğretiyorlardı… İnsanlar Harut ve Marut adlı meleklerden erkekle eşinin arasını açacakları şeyleri öğreniyorlardı. Ne var ki, onlar onunla Allah`ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar kendilerine zarar vereni, yarar vermeyeni öğreniyorlardı. Yemin olsun ki, onu satın alanın ahirette hiçbir nasibi olmayacağını açıkça bilmişlerdir. Öz benliklerini sattıkları şey ne kötüdür! Bir bilebilselerdi.”

Kuran-ı kerimde geçen bu ayetten birkaç sonuç çıkarabiliriz. Büyü diye birşey var, ama bu Allah tarafından yasaklanıyor. Genelde büyüler eşlerin arasını bozmak ya da karşı cinsi etkilemek için yapılıyor. Fakat insanların gözünden kaçan en önemli ayrıntı şu ki; Allah dilemedikten sonra hiç bir büyü tutmaz. Bu yüzden hem zamanınızı, hem paranızı bu boş işlere harcamayın. Ayrıca Allah'ın istemediği birşeyi yapma konusunda ahirette vereceğiniz hesabı iyi düşünün.

Büyü, hedef kitlenin bilmediği yöntemlerle olağanüstü güce sahip olduğu izlenimini vererek insanları etkileyip çıkar sağlamaya yönelik söz ve uygulamalardır. Yalana dayandığı için büyü yoluyla hiçbir sonuç alınamaz. Allah Teala şöyle buyurmuştur: “Büyücü nerede olursa olsun hedefine ulaşamaz.” (Taha 20/69)

Büyücü, insan üstü güçlere sahip olduğu izlenimini vererek kendini tanrılaştırdığı için Peygamberimiz şöyle demiştir: “Kim büyü yaparsa şirke düşer”(Nesâî, Tahrîm: 19)
Gelecekten haber verdiğini söyleyen kişiler de vardır. Peygamberimiz demiştir ki; “Gelecekten haber veren kişiye giderek bir şey soran ve söylediğini doğru sayan kişinin kırk gün namazı kabul edilmez” (Müslim, Selâm: 125, (2230)