EKLEM AĞRILARINA VE KİREÇLENMELERE DOĞAL ÇAYLAR

Tags

                                                             


Özellikle orta yaşın üstündeki insanlarda bilhassa kadınlarda romatizmal ağrılar ve iltihabi eklem sorunları baş göstermektedir. Bunları önlemek için beslenmemize dikkat etmemiz kaçınılmazdır.
Eklem İltihaplanmalarına ve eklem ağrılarına, Romatizmal Ağrılar ve Diz Ağrılarına karşı Kuşburnu Çayı
Orta yaştan itibaren bazı insanlarda görülen kalçalarında, diz kapaklarında meydana gelen ağrılara kuşburnu çayı çok faydalıdır. Özellikle kadınlarda meydana gelen diz kapaklarında sıvı kaybı sonucu oluşan diz kilitlenmelerinde, diz ve baldır ağrılarında başarılı sonuçlar vermektedir.
Bilindiği gibi Diz kapaklarında sıvı kaybı olanlar yürürken özellikle merdiven ve yokuşlarda çok zorlanırlar.
Eklem Ağrılar için Kuşburnu Çayı Tarifi: (Soğuk Çay )
1,5 su bardağı temiz ve hafif sıcak suyun içine havanda kırdığımız bir miktar kuşburnunu atıyoruz ve 12 saat kadar bir kap içinde bekletiyoruz. ( Kap alüminyum yada bakır olmamalı ) 12 saat sonunda iyice karıştırarak ve ezerek kuşburnu içeriğinin suya karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra süzüp, içerisine hiç bir şey katmadan ( şeker dahil ) içiyoruz. Her üç günde bir bu şekilde çayımızı hazırlayıp içiyoruz. Eklem ve romatizma ağrılarında ve iltihaplarında kuşburnu içindeki yoğun C vitamini ve diğer bileşimler ağrıların azaltılmasında ve özellikle iltihaplara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir.
Not: 100 gram kuşburnunda yaklaşık 150 mg kadar askorbik asit ( C vitamini ) bulunmaktadır. Bu ise yaklaşık olarak 3 adet ( yaklaşık 1 kg )portakaldaki C vitaminine eşdeğerdir.
Romatizmal Ağrılar ve Eklem İltihaplanmasına ve Kireçlenmeye Karşı Yumurta Kabuğu Zarı
Amerika’da yapılan bilimsel bir çalışmada tesadüf eseri yumurta kabuğu zarının kıkırdaktaki sancıya ve tutukluğa karşı çok iyi geldiği bulundu. Başta Amerika ve Almanya’da toplam dört bilimsel çalışmanın ardından yumurta kabuğu zarındaki farklı protein polimerlerinin bazı tür bel ve diz ağrılarını 7 -10 gün arasında % 40 oranında azalttığı saptandı.
En son 2014’te Almanya’da yapılan dördüncü çalışmada ise yumurta kabuğu zarından elde edilen preparatların vücuttaki romatizma ağrılarına ve kireçlenmeye karşı hem tedavi edici hem de ağrıyı giderici etkilerinin olduğu saptandı.
Romatizma ağrıları ve diğer eklem sorunları için günde bir yada iki tane yumurta kabuğu zarı tüketilebilmektedir. Tabi tüketmeden önce, alerji gibi faktörlerin gözden geçirilmesi gerekir. Tavsiyemiz, yumurtanın beyazını ve zarını tüketmenizdir. Yumurta sarısı tüketmenizi önermiyoruz.
Zerdeçal
Zerdeçal; kas ve eklem iltihaplanması için önerilen başlıca şifalı baharatlardan birisidir. İçerdiği etken madde olan kurkumin sayesinde kanı inceltmekte ve iltihap miktarını azaltmaktadır. Önerimiz yemeklerimize yada çorbalarımıza yarım çay kaşığını aşmamak kaydı ile zerdeçal eklemektedir. Günde bir çay kaşığını aşmamanız önerilir.
Kuru Dut
İltihabi romatizmalarda kandaki iltihap miktarını azaltmak için beslenme desteği olarak kuru dut yenmesi tavsiye edilmektedir. Şeker hastalarına kuru dut önerilmemektedir. Şeker sorununuz yoksa beyaz kuru dut yiyebilir veya beyaz kuru dut şerbeti içebilirsiniz.
Bunlar dışında tavuk kemiği iliği ( doğal tavuk tercihimizdir ), sığır iliği ve kıkırdağı çorbası, karides gibi deniz ürünleri, diğer balık etleri ve özellikle kıkırdaklı bölümleri tüketmenizde fayda olabilir.
Ayrıca, beyaz un ürünleri ve beyaz şeker ürünlerinden uzak durmanızda, kimyasal katkılı hazır besinleri tüketmemenizde fayda vardır. Bunlar dışında sigara kullanımı ve gizli şeker gibi sorunlar bu riski kat be kat arttırmaktadır. Ağır egzersizlerinde çok tehlikeli olduğu unutulmamalıdır. Sigara kullanımını azaltarak hafif egzersizler ile kilo vermenizde büyük faydalar vardır. Bu tavsiyelerimizi uyguladığınız takdirde romatizmal ağrılar ile ilgili sorunlarınız bir nebze olsun hafifleyebilecektir.
Sağlıcakla Kalın…
kaynak:organik.com , yukarıda bahsettiğimiz tavsiyeler beslenme desteği niteliğinde olup, asıl tedaviyi destekleme ve güçlendirme amacı taşımaktadır. Bu sebeple bu saydıklarımızdan hangisinin uygulaması gerekeceğine doktorunuzun önerisi doğrultusunda karar verin.