MEYVE VE SEBZELERDEKİ İLAÇ KALINTILARINI KARBONATLI SU İLE AZALTABİLİRSİNİZ

                                                             
Meyve ve sebzelerin içine girenlere çok etkili olmasa da yeşilliklerde,meyve ve sebzelerin kabuklarındaki kalıntılara etkilidir.
En büyük etkisi de günlük bol olarak tükettiğimiz yeşillikler (maydonoz,dereotu,roka ,marul vs.) üzerine olacaktır.
Yeşilliklerin 20-30 dk karbonatlı suda bekletilmesi, üzerindeki ilaç kalıntılarını söküp atacaktır.Uygulama dozu 1 litre suya 1 çay kaşığı yemeklik karbonat (sodyumbikarbonat) karıştırıp bekletebilirsiniz Daha sonra temiz su ile yıkamanız yeterli olacaktır.
Mikroplarından arınmasını istediğinizde de sirkeli suda bekletmek gerekir.