Kireçlenme olması halinde hangi besinleri tüketmeliyim?
Kireçlenme hastalığına yakalanan herkes kendilerini rahatlatan ve hastalığın sebep olduğu ağrıları azaltmaya yardımcı olabilecek besinleri tüketmeye çalışmalıdır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, aşağıda tavsiye edilen besinleri de tüketerek fiziksel olarak aktif olmaya devam etmelidirler. Bu besinler:
- Balık yağı: İltihaplanmaya karşı oldukça etkilidir. Küçük hap şeklinde bulabileceğiniz bu besinin, sabah ve akşam birer tane olmak üzere günde iki kere alınması tavsiye edilir. Doktorların yazdığı ilaçlardan ziyade bu ürünü deneyenlerin çoğu bu süreçte daha başarılı oluyor.
- Omega-3 yağ asidi: İltihaplanma karşıtı muhteşem besinlerdir. Kalbe de iyi gelerek yağın kandan atılmasını sağlarlar. Bu sebeple kolesterolü ve trigliseridi yüksek olanlar ile kalp ve damar hastalarına önerilir. Bu yağ asidi, ton balığı, somon balığı ve sardalya gibi ürünlerden karşılanabilir.
- Gamma – Linoleik asit: Hodon yağı ve kırmızı kuş üzümü tohumlarında bulunur. Kireçlenmenin sebep olduğu sertliği ve iltihaplanmayı azaltır.
- Baharatlar: Zerdeçal ve zencefil iltihaplanmaya karşı oldukça etkilidirler ve en az doktor reçetelerindeki ilaçlar kadar fayda sağlarlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirler. Bu ürünleri aşırı şekilde tüketmemeye dikkat etmelisiniz; aksi takdirde sindirim problemleri yaşayabilirsiniz.
Son olarak en önemli ipuçlarını yine hareket üzerine veriyoruz. Hareket ederek, yıllar geçtikçe çeviklik ve esneklik özelliklerinizle yaşam kalitenizi arttırırsınız.