BEYNE ZARAR VEREN YIYECEKLER

Bu yiyecekler beyni öldürüyor


Yıllardır yapılan araştırmalar sonunda belirlenen Beyni tüketen ve öldüren gıda maddeleri Daily Mail gazetesinde yayınladı…

Şeker

Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere neden olduğu gibi ayrıyeten hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir.

Şeker tüketiminin öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da belirtilmektedir. Bu nedenle şeker tüketiminden uzak durmak gerekmektedir.

Alkol

Alkol tüketiminin karaciğeri iflas ettirdiği zaten biliniyor. Ancak alkolün az bilinen diğer etkisi de beyni bitirip tükettiğidir. Alkol sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı da tüketir.

Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde onarılabilmektedir. Ancak uzun süreli alkol kullanımı kalıcı hasarlara da neden olabilir.

Fast Food

Son günlerde Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına neden olmaktadır.

Fast Food ürünlerinin içindeki katkı maddelerinin öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da neden olduğu ispat edilmiştir.

Kızarmış yiyecekler

Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına neden olur.

Kızarmış ya da işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.

İşlenmiş gıdalar

Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar.

İleri yaşlarda Alzheimer´a neden olur.

Çok tuzlu gıdalar

Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da gerilettiği kanıtlanmıştır.

Tahıllar

Tahılların hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Ancak bunun tek istisnası yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Yani tam tahıllar.

Eğer çok tahıl tüketirseniz bu hızlı yaşlanmanıza da yol açacaktır.

İşlenmiş proteinler

Proteinler kas yapıcıdır. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynağıdır. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır.

Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder.

Trans yağlar

Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir.

Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de maksimum düzeye çıkarır. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çıkar.

Yapay tatlandırıcılar

İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar.

Nikotin

Nikotinin zararları saymakla bitmez. Beyinle ilgili olanına gelince… Vücudunuzun en önemli organı olan beyninize kan gitmesini engeller… Kan gitmezse oksijen de gitmez.. Bu da beyninizin yavaş yavaş ölmesine yol açar. Kılcal damarları tıkadığı için nörotransmitterlerin üretilmesine engel olur ve işlevini engeller… Bu da sinir sistemini tüketir.



BEYİNE ZARAR VEREN ALIŞKANLIKLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN



BEYNE ZARAR VEREN YIYECEKLER, beyine zarar veren yiyecekler , beyine zarar veren besinler