Hamuru için:
500 gr un
25 gr maya
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
İç malzemesi:
250 gr yeşil zeytin
100 gr kıyma
1 paket margarin
3 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
Yarım bağ maydanoz
50 gr ceviz içi
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Zeytinleri ikiye bölüp ceviz, maydanoz, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.Kıymayı bir tencereye alıp yağla birlikte kavurun. Böldüğünüz zeytinleri atıp kavurmaya devam edin. Daha sonra soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek bir harç harç hazırlayın.
Hamuru için: Hamur için gereken tüm malzemeyi katıp bir hamur elde edin.Küçük küçük bezeler yapıp kahve fincanı genişliğinde oklavayla açın. İçine harçtan koyup hamurun ağzını kapatın. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Zeytinli Börek
Hakkında Bilgi
- Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı'nda (İSMOB) mobilyanın fiziksel ve ruh
- Hamileliğin ilk gününden bebeğin 2 yaşına kadar olan dönemine ilk 1000 gün denildiğini be
- Ya Hakem(El-Hakem) Esmasının Zikri ve FaziletleriEL-HAKEM (YA HAKEM) : Her şeye hakkıyla
- Panik atağın bir kaygı bozukluğu olduğunu belirten uzmanlar, tedavi süresince kafein alım
- Kısırlık, Dünya Sağlık Örgütü'nün dünya nüfusunu tehdit eden hastalıklar sıralamasında ka
- Bu başlığı tıklayanların çoğu malum hoşlandığı ama bir türlü açılamadığı yada o hoşlandığ