Artık havalar gayet sıcak ve ağır tatlılar çok zor tüketiliyor. Ama tatlı vazgeçilmezlerimizdem olduğundan, tercihimiz çoğunlukla dondurmadan, nadirende sütlü tatlılardan yana. Biraz Çilek bulabilirseniz denemizi şiddetle tavsiye edebileceğim bir tatlı. Şİmdiden Afiyet Bal, Şeker olsun.
Malzemeleri:
* 1 kg Süt
* 3 Yemek Kaşığı Un
* 7 Yemek Kaşığı İrmik
* 12 Yemek Kaşığı Şeker
* 1 Paket Vanilya
* 1 Poşet Krem Şanti + Hazırlamak için 1 çay bardağı süt (aida bardakla)
* Arasına Kakaolu Pötibör Bisküvi
Üzeri İçin:
* Yarım kg Çilek
* 3 Yemek Kaşığı ŞekerYapılışı:
1. Süt, şeker, irmik, vanilya ve unu kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
2. Mikserde 5 dakika çırpıp ıslattığınız orta boy borcama yarısını dökün.
3. Araya kakaolu bisküvileri bir sıra dizin. Kalan muhallebiyide üzerine dökün.
4. Krem şantiyi hazırlayın ve muhallebi soğuyunca üzerine düzgünce yayın.
5. Çilekleri şekerle beraber rondodan geçirin (çok ezilmesinler) ve şantinin üzerine boşaltın.
6. Soğutup tatlıyı servis edin.
Herkese Afiyet Olsun…
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI
Hakkında Bilgi
- Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri'nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri payl
- Kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte toplu ve kapalı mekanlarda geçirilen süreni
- Halk arasında ‘mide gribi’ olarak adlandırılan viral gastroenterit, özellikle
- Mevsim değişikliği ile birlikte hava sıcaklığındaki ani değişikliklere bağlı olarak üst s
- Kimi der Siirt’in, Kimi der Bitlis’in yemeğidir. Bir bakmışsın Rumelilerin olmuş. Sonuçta
- Malzemeleri:1 sade pasta taban (2 katlı)1 paket krem şanti1 paket ahududulu sosÇilekYapıl