Üç öğün yemek yemek sağlıklı beslenme

Tags

Üç öğün yemek yemek sağlıklı beslenmenin en önemli kurallarındandır. Yemek öğünlerinizde planlamaları yaparken her besin grubu için yiyecekler olmasına dikkat ediniz.



Artan enerjinizin düşmemesi, halsizlik, yorgunluk gibi olumsuz belirtileri yaşamamanız için doğru yemek planlamasının incelikleri.
Bir öğünde kıymalı sebze dolması, yoğurtla birlikte yenilirse; protein, kalsiyum, vitamin başta olmak üzere her gruptan bir besin almış olursunuz.
Sebze salataları taze olarak tüketilmelidir. Akşam yemeği için hazırladığınız salataları öğle yemeğinde tüketmemelisiniz. Kesilmiş sebzeler, bekledikten sonra mikro organizmalar üretebilir.
Gün içinde dinamikseniz, ara öğünlerinizde size enerji verecek, düşük kalorili meyveler yemelisiniz. Greyfurt, elma, avokado seçimlerinizin arasında yer alabilir.
Bir öğünde aynı gruptan iki yemek olmamalıdır. Pirinçle yapılmış dolma, pilav ve şehriye çorbası gibi yemekleri aynı öğünde bulundurmamalısınız.
Yemeklerinizi hazırlarken tat uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Domates çorbası mönüde var ise domatesli makarna ya da domatesli pilav tercih etmemelisiniz. Hem sunum hem de damak tadınız için önemlidir.
Yemek sunumlarınız çok önemlidir. Kendi zevkinize uygun ve güzel görünen yemekler hazırlayın. Bu sayede beyninize az ama güzel yemekler yiyeceğim sinyalini gönderebilirsiniz.
Yemeklerinizi servise hazırlarken küçük tabaklar ve küçük porsiyonlarda olmasına özen gösterin. Küçük tabak içinde küçük porsiyon yemek bir göz yanılgısı sağlar ve size tabakta çok yemek varmış hissini yaşatır.
Soğuk havalarda; sıcak ve enerji düzeyi yüksek, sıcak havalarda; serinletici ve hafif yiyecekler tercih etmelisiniz.