Bilgisayarınızı nasıl daha tasaruflu kullanabilirsiniz ?

Tags

Aç bilgisayarınızın her gün emdiği elektriği azaltarak sadece elektrik faturanızı değil, çevreye yaydığınız karbon salınımını da azaltırsınız. Eğer ajanlarınızın (bilgisayarınızda yüklü aburcubur program/donanım) nekadar enerji tükettiğini düşünmediyseniz, şimdi bunun zamanı. Birkaç değişiklik ve alışkanlığınızı değiştirerek paranızı ve çevrenizi korursunuz. İşte size en önemlileri .:



Ekranınızı yenileyin
Eski CRT monitörlerin yeni ince panelli LCD’lere oranla çok daha fazla enerji tükettiği bilinen bir gerçek. Yapabileceğiniz en akıllıca değişiklik yeni bir görüntü birimi alıp eskisini ortadan kaldırmaktır.



Bilgisayarınızı kapatın
ShutDown



İşte bu da en çok yarar sağlayan uygulama. Ama unutmayın ki fişten çıkartılmadığı sürece bilgisayarınız az miktarda da olsa enerji emmeye devam edecektir. Bu yüzden en akıllıca davranış sisteminizin bağlı olduğu fişi çıkartmaktır.



Sanal Makine kullanın
Virtual PC Sanal Makine



Her ayrı işletim sistemi için farklı sistem kullanacağınıza tek bir makine içinde, sanal makine programları kullanarak gerekli olmayan harcamalardan kaçınabilirsiniz.



Ekranınızı Karartın
Monitörünüzün kontrol panelinden ihtiyacınız olmayan parlaklığı azaltıp hem enerji tasarufu sağlayıp hem de gözlerinizi koruyacağınızı biliyormusunuz..



Ek donanımları kapatın
Mac Power



Çoğu kullanıcı genellikle yazıcı gibi çevre birimlerini kullandıktan sonra açık bıraktığını farketmez. Buna dikkat edin. Mümkünse kullanımdan sonra yazıcı kapağını da kapatın ki iç aksamlara kadar toz girişini engelleyin



Hard Diskinizi yavaşlatın
Windows güç yönetiminden Sabit diskleri kapat seçeneğini düşük bir zaman değerine alın. Böylece bilgisayarınız disk’ten veri alışverişi yapmadığı zaman gücü kesilsin. Böylece hem kasanızın iç ısısını arttıran aygıtlardan birini geçici olarak devre dışı bırakmış olursunuz hem de HDD’nizin ömrünü uzatmış olursunuz.



Güvenli kullanın
Safe Firefox



Eğer bilgisayarınız dış dünyayla sadece İnternet Explorer ile bağlanıyorsa ve bu tarayıcıya güvenmeyip bir antivirüs kurduysanız size önerim Mozilla. Bu güvenli ve sürekli geliştirilen tarayıcıyı kullanırsanız herhangi bir antivirüse ihtiyacınız kalmaz. Böylece açtığınız her pencerede dosyaları tarayan ve sisteminizin tüm kaynaklarını sömüren bir programı bilgisayarınızdan gönül rahatlığıyla kaldırabilirsiniz.