Boğazda Gıcık İçin Basit Tarifler

Tags

Boğazda Gıcık




Boğaz tahrişine bağlı gelişen gıcık ve öksürük, refleksi istemli olabileceği gibi bazen isteğimiz dışında da ortaya çıkabilmektedir. Farklı nedenlerle oluşan boğaz gıcığı genelde tahriş unsuru neticesinde ortaya çıkar.



Boğazda gıcık olmasının en büyük sebebi Farenjit ve benzeri boğaz enfeksiyonlarıdır. Bademciklerde oluşan iltihaplanma da gıcığa neden olabilir.



Sigara, Sürekli olarak Soğuk Meşrubat tüketilmesi, Klimalı ortamlarda uyuma vb durumlar boğaz enfeksiyonu oluşmasına neden oluyor. Bu enfeksiyona bağlı olarakta boğazda gıcıklanma meydana geliyor.





Boğazın gıcık olması çoğu kişide gelip geçici bir durumken, bazı hastalarda bu rahatsızlık sürekli bir hal almıştır. Gelip geçici boğaz gıcığı yaşayanlar genellikle geniz akıntısı problemi yaşayanlardır. Sürekli boğaz gıcıklığı ile uğraşanlar ise boğaz ve burun bölgesinde oluşan poliplerin ya da tiroit hastalığının etkisi sonucunda boğaz gıcıklığı yaşarlar.



Boğazda Gıcık Nasıl geçer



Boğazda gıcık, herhangi bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa antibiyotik kullanmanız gerekebilir. Çoğu rahatsızlık kendiliğinden geçer ama iyileşme uzun zaman alabilir. ilaç kullanıldığında tedavi süresi 1 haftayı geçmemektedir.



Boğaz gıcıklanması ve öksürük için doğal besinlerden ve şifalı bitkilerden faydalanılabilir. Ancak, geçmeyen gıcık ve öksürük için mutlaka bir hekime görünmekte fayda var. Basit tedavi metodlarından ise; boğaz kısmını yumuşatacak sıcak ve bal içerikli bitki çayları önerilir. Adaçayı, papatya çayı, ıhlamur, nane limon her zaman iyi gelmektedir. Ayrıca bol su tüketilmesi de böyle anlarda çok önemlidir



Boğazda Gıcık İçin Basit Tarifler
Bir miktar kekik çayını balla tatlandırınız ve sıcak sıcak içiniz. Ballı kekik çayı boğanızı yumuşatarak gıcığın kısa sürede geçmesini sağlayacaktır.
Elma sirkesi ile gargara yaparak gıcıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Balın içerisine eşit miktarda zencefil ve zerdeçal karıştırılarak günde birkaç kez çiğnenir.
1 kaşık balın içerisine, yarım çay kaşığı toz tarçın ilave edilir. Bu karışım günde üç defa yenir.
2 tane küp şekeri ağzınıza koyun ve emin. Kısa sürede gıcığınızın geçmesine yardımcı olacaktır.