tereyağlı patates yemeği

Tags

Tereyağlı Patates

Tereyağlı patates: Yer altında yetişen yumru denen tarafı yenen bir besin öğesidir. Dünyada en çok tüketilen besinlerden birisi de patatestir. Sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. A, C, K, B6 ve E vitaminleri bulunmaktadır. Potasyum deposudur. Kalsiyum, demir, magnezyum da içermektedir. Patates özellikle cilt hastalıklarında çok faydalı bir besindir. Göz altı torbalarına, göz altı morluklarına çok iyi gelmektedir. Güzellik maskelerinde de patates kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir. Saç sağlığında da çok yararlıdır. Yüz maskelerinde, saç bakımlarında patates sıklıkla karşımıza çıkar. Bu tür maskeleri evde kolaylıkla yaparak cildimizi temizleriz ve güzel bir görünüm elde ederiz. Vücuda enerji vermesi sebebiyle halsizliği, yorgunluğu önler. Basur ağrılarına çok iyi gelir. Bağırsakta bulunan kurtları döker ve bağırsakları temizler. EL ve ayakta bulunan çatlakların iyileşmesine yardımcı olur. Patates yağda kızartıldığında kalori artar ve sindirimi zorlaşır.
Tereyağlı Patates

Haşlandığı zaman sindirimi kolay olur ve kalorisi az olur. Patates yanıklara da iyi gelmektedir. Lapa haline getirilip yanığın üzerine konulduğunda acıyı hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır.

Tereyağlı patates malzemeleri:

    10 adet patates
    2 yemek kaşığı tereyağ
    6 yaprak taze kekik
    2 diş sarımsak
    Karabiber
    Tuz
    Pul biber

Tereyağlı patates hazırlanışı: 10 adet patates iyice yıkanır. dibine kadar inmeden dilimlenir. Bir kaba tereyağ konulur. Üzerine Sarımsak rendelenir. Taze kekik ince ince kıyılır ve eklenir. Baharatlar ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanmış olan karışım patateslerin üzerine sürülür. Kesiklerin arasına girerse daha lezzetli olur. Tereyağlı patatesle tepsiye dizilir ve önceden ısınmış fırında pişirilir. Pişen patatesleri sıcak servis edin. Fırın önceden ısıtılmış 200 derecede pişirilmelidir.