Alerjik Öksürüğün Sebepleri Tedavisi

Tags

Alerjik öksürük, alerjilere bağlı olarak beliren sürekli öksürüktür. Bazen hastaya alerji teşhisi konması için tanılayıcı bir işarettir, bazen de alerji olduğu bilinmesine rağmen yeterince tedavi görmeyen hastalarda ortaya çıkar. Alerji tanısı koymak ve onu tedavi etmek genelde öksürüğü çözer ve hasta daha rahat hisseder. Alerji uzmanı bir doktorun yardımını almak en uygun şekilde sorunun çözümü için gerekli olabilir.

Alerjik Öksürüğün Sebepleri

Alerjik öksürükler solunum yollarındaki tahriş sebebiyle meydana gelir. Alerjenler nefesle alındığında, öksürük bu alerjenleri uzaklaştırmak için doğal bir refleks sonucu oluşur. Solunum yollarında kalan küçük parçacıklar mukus üretimine, bu da enflamasyona yol açar. Öksürük solunum yollarını temizlemek ve onları açık tutmak için bu noktada gereklidir. Ayrıca, bazı insanlarda bahar alerjisi gibi sebeplerle burun arkası sızıntısı oluşur. Bu da öksürüğü tetikler.
Kronik öksürük tıbbi bir problemin habercisidir. Alerjiler sebebiyle de oluşmuş olabilir, astım veya solunum sistemindeki başka bir bozukluk sonucu meydana gelmiş de olabilir. Reflü gibi başka bir problem de kronik öksürüğün arkasında yatan neden olabilir. Alerjik öksürük farklı şekillerde gözlenebilir: kuru, boğaz temizleme, derin öksürük veya balgamlı öksürük.. Bazen öksürüğe hırıltı da eşlik edebilir. Bu solunum yollarını kısmen tıkayan bir parçaya işarettir. Hasta kronik enflamasyon sebebiyle göğsünde sertlik hissedebilir.

Alerjik Öksürük Tedavisi

Alerjik öksürüğü olan bir hastada yaygın alerjenler için testler yapılabilir ya da doktor hastanın sağlık geçmişine bakarak tanı koyabilir. Hastaya alerjinin yoğunluğunu azaltmak için ilaç verilebilir, polen gibi yaygın alerjenlerden uzak durması tavsiye edilebilir. Bu solunum yollarındaki enflamasyonun azalmasına olanak sağlayacaktır. Çözüm bulunamadığı takdirde anti-enflamatuar ilaçlar yazılabilir ve daha kapsamlı alerji testleri yapılabilir. Bu şekilde doktor öksürüğü iyileştirmek için bir tedavi planı oluşturabilir.
İritasyon ve öksürük boğazda yara oluşturacağı için hastalar boğazı yumuşatmak için pastil alabilirler. Alerji ilaçları alan hastalarda öksürme nöbetleri azalacaktır. Bununla birlikte öksürmeyi durdurmak için ilaçlara kesinlikle tedavide önce başvurulmaması gerekir.

6 Doğal Tedavi Yöntemi

Alerjik öksürük için doktora danışılması kritik bir noktadır. Ama evde de yapabileceğiniz birkaç şey daha var.
1. Bol Bol Sıvı Tüketerek Alerji Öksürüklerini Temizleyin. Su ve meyve suları boğazınızdaki mukusu azaltmaya yardımcı olabilir. Mukusları gevşeterek, vücudun öksürerek onları atmasına yardımcı olurlar. Öksürüğün geleceğini düşündüğünüzde küçük yudumlar alabilirsiniz.
2. Kendi Doğal Öksürük Şurubunuzu Yapın: Biraz limon suyu ile onun iki katı balı karıştırın. Öksürük kontrolden çıkmaya başladığında bunu için.
3. Soluduğunuz Havayı Nemlendirin: Sıcak bir duş alın ve buharlı havayı teneffüs edin. Odanızda hava nemlendirici kullanın. Böylece boğazdaki mukuslar gevşeyecek ve alerji öksürüğü azalacaktır.
4. Boğazınızı yumuşatın: Boğazınızda yara oluşumunu engellemek için ıhlamur gibi bitki çayları için.
5. Yatarken Başınızın Altına Yastık Koyun: Bir veya iki yastık koyarak başınızı daha dik bir konuma getirebilirsiniz. Bu gece öksürüğünü azaltacaktır. Gece öksürüğü tedavisi için şu yazıya göz gezdirebilirsiniz: 
6. Alerjenlerden Uzak Durun: Toz, polen, hayvan kepeği ve küften uzak durun. Sigara da alerji öksürüğünüzü artıracaktır.