ŞAGİ HALI YIKAMA PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Tags

Yaşam alanımız olan evlerimiz için daha doğrusu evlerimizde şıklığı tamamlamak için kullandığımız en büyük öğelerden biri halılardır. Sanıyorum ki bunu bilmeyen hatta aksini düşünen yoktur. Son zamanlarda bu halılara hem renkleriyle hem de havalı görüntüleriyle hayatımıza giren Şagi (shaggy)halılardır. Bu halıların diğer halılara göre en belirgin özelliği kalın ve uzun tüyleri nedeniyle hayvan postlarını andırıyor olmalarıdır.
Farklı boy ve ebatlarda üretilen bu halıların genel olarak tüy uzunlukları 3cm ile 5 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Bunun dışında düz ve kıvrımlı yapıda olanlar da bulunmaktadır. Ama tabi birçok kişiyi kendine hayran bırakan kullandıkça kirlenen ve ilk günkü görünümlerini yitiren halılar birçok kadın için kâbusa da dönüşebiliyor. O nedenle düşündüm ki bu halının temizliği hakkında biraz bilgi vererek belki bu kâbustan biraz olsun kurtulmalarına sebep olabilirim.

Şagi Halı Nasıl Temizlenir?

•    Şagi halıyı temizlerken bir kere geleneksel yöntem olan halıyı silkelemek ve sonrasında üzerini çok sert olmayan bir fırça ile silmek olacaktır.

•    Sonrasında halı üzerinde biriken kılları ve tozları almak için bez kullanabilirsiniz. Ama tabi buradaki püf nokta bezin fazla ıslak olmaması nemli bir bezi halı üzerinde gezdirip kıl ve tozları alarak bu işi hızlı ve pratik olarak çözümleyebiliriz.

•    Halının üzerinde birikmiş olan kılları ve tozları halıdan arındırdıktan sonra sıvı sabun veya çok önermemekle birlikte Arap sabunu kattığınız bir suyla halıyı silip durulayın. Ama bir kez daha üzerini çizmek istediğim konu halıya zarar verebilecek olan Arap sabunu kullanımı konusunda dikkatli olmak yarar var.

•    Duyumlarımıza göre halıların çamaşır makinesine atılıp temizlenme çabası içine girildiği geldi. Fakat bu yöntem kesinlikle şagi halı yıkama yöntemi değildir. Bu yöntem özene bezene evinize serdiğiniz bu halıların şekillerinin bozulmasına ve tüylerine kesinlikle zarar verecektir.

•    Bir başka yöntemde tabi eğer evinizde mevcutsa Şagi halınızı yıkamak için halı yıkama makinesi de seçenekleriniz arasında. Bu seçenek diğerlerine göre elbette ki daha kolay ve zahmetsiz bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

•    Bu konuda tavsiye edeceğimiz son yöntem ise bu işi kendinizi yormadan uğraşıp yorulmadan halı temizliği yapan firmalara başvurmaktır. Dilerim anlattıklarımız size bu konuda ışık tutacaktır.